top of page

Zalm met een krokant korstje

Een heerlijke en snelle manier om zalm lekker klaar te maken. Perfect voor na een drukke dag op het werk of om je gasten te imponeren.

Voor 2 personen, makkelijk te verdubbelen

 

Ingrediënten

- 2 diepvries zalmhaasjes (125g/stuk)

- 4 eetlepels paneermeel

- 1 teentje knoflook

- 1 takje basilicum, versnipperd

- 1 theelepel peterselie, versnipperd

- 1 theelepel olijfolie

- 280g aardappelen

- 100g boerenkool (voorgesneden uit de Albert Heijn)

- 300g boontjes (diepvries)

- 10g vloeibare margarine

- Een scheut halfvolle melk

- peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°c

  2. Plaats 2 kookpotten met water op het vuur en breng ze aan de kook

  3. Meng het paneermeel met de knoflook, de basilicum en de olijfolie

  4. Kruid het mengsel met peper en zout

  5. Plaats de zalm in de ovenschotel en bedek met het mengsel

  6. Plaats de ovenschotel in de oven voor 20minuten

  7. Schil de aardappelen en doe ze in het kokend water, kook gedurende 20minuten

  8. Voeg de versnipperde boerenkool toe na 15minuten

  9. Doe de boontjes in de andere kookpot en kook gedurende 10minuten

  10. Giet de aardappelen af en pureer ze met een stamper

  11. Voeg de margarine en melk toe en pureer verder

  12. Kruid af met peper en zout

  13. Giet de bootjes af

  14. Haal de zalm uit de oven


Laat het smaken

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptjes klaar maakt.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page