top of page

Vispannetje in de oven

Heerlijk en snel op tafel te toveren. Kan perfect tijdens de week of als je eens volk ontvangt.


Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 prei

  • 2 wortels

  • 10g vloeibare margarine

  • 50ml witte wijn

  • 1/2 groentebouillonblokje vetarm

  • 1 doosje light room (200ml)

  • peper en zout

  • 150g kabeljauwfilet (vers of uit de diepvries)

  • 125g zalmfilet (vers of uit de diepvries)

  • handvol verse peterselie indien gewenst

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180°c

  2. Snij de prei en wortels in fijne reepjes

  3. Warm de boter op in een pan met hoge rand

  4. Voeg de groenten toe aan de pas en stoof aan gedurende 3minuutjes

  5. Blus de groenten door de wijn erover te gieten

  6. Kruid af met peper, zout en het bouillonblokje

  7. Voeg de room toe, laat pruttelen tot de wortelen gaar zijn (met deksel op de pan)

  8. Snij ondertussen de vis in blokjes

  9. Doe de blokjes vis in een ovenschotel en giet er de groenten emt room over

  10. Plaats de ovenschotel in oven gedurende 20 a 25 minuten

  11. Werk af met wat versnipperde peterselie

Heerlijk om te serveren met wat puree bij.


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje uittest.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page