top of page

Veggie lasagne

Een heerlijke vegetarische variant van een echte klassieker.

Dit receptje is voor 6 personen


Ingrediënten

  • 1 ajuin

  • 2 wortels (150g)

  • 1 rode paprika

  • 1 courgette

  • 4 teentjes knoflook

  • 1/2e theelepel zout

  • 1/2e theelepel gedroogde oregano

  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden

  • Hand vol verse basilicum (fijn gehakt)

  • 400g tomatensaus met basilicum

  • 400g cottage cheese

  • 1 ei

  • 6 a 8 (volkoren) lasagne blaren

  • 100g geraspte mozzarella

 

Bereidingswijze

  1. Snij al de groenten in kleine blokjes

  2. Zet een pan met hoge rand op het vuur met een scheutje olijfolie in

  3. Voeg de ajuin en wortelblokjes toe en stoof aan gedurende 2 min

  4. Voeg er de paprika aan toe en laat verder stoven

  5. Plet de knoflook teentjes fijn mbv een knoflookpers en voeg toe aan de pan

  6. Kruid af met alle andere kruiden

  7. Voeg er de courgette aan toe, samen met de tomatensaus

  8. Plaats een deksel op de pan en laat enkele minuten sudderen

  9. Meng ondertussen in een andere kom de cottage cheese en het ei door elkaar

  10. Tijd om de lasagne samen te stellen

  11. In een ovenschaal, begin met onderaan een laag van de groenten mengeling (1/3e) uit te spreiden

  12. Verdeel hierover ongeveer 1/3e van de cottage cheese en dek af met lasagne bladeren

  13. Herhaal dit nog 2x, bij de laatste laag leg je in plaats van lasagne bladeren mozzarella

  14. Plaats de ovenschotel in de oven voor 30minuten


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje uittest.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.



댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
bottom of page