top of page

Taco pastaschotel

Een heerlijk kommetje comfort eten, ideaal voor op een koude avond. Boordevol groentjes maar de taco kruiden zorgen voor een leuke twist.

Recept is voor 4 personen.


Ingrediënten

  1. 240g volkoren macaroni, al dente gekookt volgens de verpakking

  2. 1 ajuin, in blokjes

  3. 300g rundergehakt

  4. 1 blik tomatenblokjes (400g)

  5. 2 paprika's (groen en rood)

  6. 1 koffielepel ajuinpoeder

  7. 1/2e zakje taco- kruiden (2 eetlepels)

  8. 1/2 koffielepel chilivlokken (indien je het spicy wilt)

  9. 1/2e blokje kippenbouillon

  10. 150ml water

  11. 1 doosje light room (200ml)

  12. 75 a 100g geraspte kaas (emmentaler)

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met hoge rand op het vuur

  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en laat warm worden

  3. Voeg de ajuin toe en stoof aan tot deze glazig is

  4. Voeg het gehakt toe en bak rul

  5. Voeg de paprika toe en stoof even aan

  6. Voeg nu de tomatenblokjes + kruiden + het bouillonblokje toe en meng goed

  7. Laat even pruttelen

  8. Voeg het water en de room toe

  9. Meng alles goed door elkaar, laat 5 minuten pruttelen met een deksel op de pan

  10. Voeg de geraspte kaas toe en laat smelten terwijl je roert

  11. Als laatste voeg je de pasta toe

  12. Alles goed door elkaar mengen en eventueel nog afkruiden met nog wat peper en zout indien gewenst


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje uittest.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page