top of page

Snelle spaghetti met witlof en spek

Een super snel en lekker gerecht om na een drukke dag in 1, 2, 3 op tafel te toveren!


Dit recept is voor 4 personen.

Deel het, vermenigvuldig het of neem het mee als lunch naar het werk.


Ingrediënten

  • 360g ongekookte volkoren spaghetti

  • 1 ajuin

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 6 dikke stronken witlof, versnipperd (of 9 smallere)

  • 200g ongezouten spek of 200g kippenblokjes

  • Peper

  • 200ml light room (20%)

 

Bereidingswijze

  1. Plaats een pot met water op het vuur en breng aan de kook

  2. Versnipper de ajuin

  3. Zet een pan met hoge rand op het vuur en voeg de olijfolie toe

  4. Doe de ajuin in de pan en fruit 3 minuten

  5. Voeg het versnipperd witlof toe en stoof aan, zet een deksel op de pan

  6. Roer regelmatig eens om

  7. Na 5 minuten kan je de spekblokjes toevoegen aan het witlof

  8. Roer alles goed door elkaar en kruid af met vers gemalen peper

  9. Plaats het deksel terug op de pan en laat enkele minuutjes verder stoven tot het spek gaar is

  10. Doe de spaghetti in de pot kokend water en bereid zoals de verpakking aangeeft

  11. Voeg de room toe aan de witlof en laat nog enkele minuten pruttelen

  12. Giet de spaghetti af en serveer samen met de saus


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje uittest.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page