top of page

Simpele gevulde paprika schotel

Eet jij graag gevulde paprika's, maar heb je geen zin om er veel tijd in te steken?

Dan is dit receptje eentje voor jou.


Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400g gemengd- of rundergehakt

  • 3 paprika's (kleur naar keuze)

  • 1 ajuin

  • 1 teentje knoflook

  • 270 g bruine rijst

  • 1 blik tomatenblokjes (400g)

  • 1 theelepel cayennepeper

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1/2 theelepel lookpoeder

  • peper en zout

  • 1/2 blokje rundsvlees bouillon

  • 300ml water

 

Benodigdheden

  • ovenschotel

  • aluminiumfolie

  • pan

  • oven

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°c

  2. Bak het gehakt rul (start op een laag vuur in een non-stick pan, zo heb je geen extra vetstof nodig) kruid eventueel met wat oregano, tijm, Italiaanse kruiden, ...

  3. Snij de paprika's en de ajuin in blokjes

  4. Doe het gehakt in de ovenschotel en voeg er de paprika's en ajuin aan toe

  5. Pers het teentje knoflook fijn en voeg het toe aan de ovenschotel

  6. Voeg nu ook de rijst en de tomatenblokjes toe

  7. Doe er de kruiden bij en meng alles goed door elkaar

  8. Als laatste voeg je het water en het bouillonblokje toe, meng opnieuw

  9. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie (blinkende kant naar binnen) en plaats in de oven

  10. Plaats gedurende 45minuten in de oven


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page