top of page

Nasi Goreng

Heerlijk en snel gerechtje om op tafel te toveren in één, twee, drie.

Dit receptje is voor 4 personen.


 

Ingrediënten

- 280g bruine rijst

- 150g diepvries erwtjes

- 200g kipfilet

- 1 ajuin

- 2 wortels

- 1 grote prei

- 1cm gember

- 2 teentjes look

- 6 eetlepels sojasaus

- 1/2e eetlepel vissaus

- 2 lente uitjes

 

Bereidingswijze

  1. Zet een pot water op het vuur om de rijst in te koken volgens de richtlijnen op de verpakking

  2. Voeg de erwtjes toen tijdens de laatste 2 minuten van het koken

  3. Laat schrikken onder koud water

  4. Snij de ajuin in kleine blokjes en de wortel in fijne reepjes

  5. Snij de kipfilet in blokjes

  6. Zet de wokpan op het vuur en doe er een eetlepel olijfolie in

  7. Voeg de kippenblokjes toe en bak ze gaar

  8. Voeg de ajuin en wortels er aan toe en stoof ze gedurende 3 minuten

  9. Snij ondertussen de prei in fijne ringetjes

  10. Doe de prei in de wok

  11. Rasp de gember en plet de knoflook, voeg toe aan de wok

  12. Roer alles mooi door elkaar

  13. Voeg de soja- en vissaus toe en roer goed

  14. Snij de lente-ui fijn en voeg ook aan de wok toe

  15. Als laatste voeg je de rijst en doperwtjes toe en meng alles goed door elkaar


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page