top of page

Knapperige banaan-havermout koekjes met chocolade

Dit receptje is ideaal om die banaan die eigenlijk al te rijp is toch nog te verwerken in iets lekkers dat eens geen bananenbrood is.


Dit recept is voor 12 koekjes

 

Ingrediënten

- 1 rijpe banaan

- 80g havermout

- 25g vloeibare bakmargarine

- 1 koffielepel bakpoeder

- 40g pure chocolade (liefst 70% of meer)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht stand)

  2. bedek een bakplaat met bakpapier

  3. Plet de banaan in een diep bord met behulp van een vork

  4. Voeg de havermout, de bakmargarine en het bakpoeder hier aan toe

  5. Meng alles goed door elkaar

  6. Snij de chocolade in stukjes

  7. Meng de chocolade door het mengsel van banaan en havermout

  8. Schep met behulp van 2 koffielepels het beslag op de bakplaat

  9. Druk de hoopjes beslag ook steeds een beetje plat

  10. plaats de bakplaat in de oven en bak gedurende 10 a 12 minuten

  11. Hou de koekjes tegen het einde een beetje in de gaten, eens ze bruin beginnen kleuren zijn ze klaar

  12. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit recept uittest.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page