top of page

Kip tika masala

Een heerlijk gerecht met Indische roots. Je kan het zo pikant maken als je zelf wilt en het is gemakkelijk te serveren met rijst of zelfgemaakte naan broodjes.


Recept voor 4 personen

Bereidingstijd: 1u45; waarvan 1u marineren

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 500g kipfilet in blokjes

  • 1 potje (125g) Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel vers geraspte gember

  • 1 eetlepel garam masala kruiden (kruidenmix is te vinden in de meeste winkels)

  • gemalen peper

Voor de saus

  • 1 doosje tomaten frito (of passata) (200ml)

  • 1 doosje light room (200ml)

  • 5 teentje knoflook (ja ik ben serieus ;) )

  • 4 theelepels garam masala

  • 1 theelepel paprika poeder

  • 1/2e theelepel cayenne peper (of meer als het pittiger mag zijn)

  • 1 theelepel zout

 

Bereidingswijze

  1. Doe de kippenblokjes in een kom samen met alle ingrediënten voor de marinade

  2. Meng alles goed door elkaar en dek af met plastiekfolie

  3. Plaats de gemarineerde kippenblokjes in de koelkast voor minstens 1 uur


  1. Zet een pan met hoge rand op het vuur en laat opwarmen (geen vetstof nodig)

  2. Voeg de kip met marinade toe aan de pan en bak lichtbruin, haal uit de pan

  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de pan en meng alles gedurende 1 minuut door elkaar

  4. Voeg de kippenblokjes er aan toe en laat zacht pruttelen gedurende 20minuten, roer af en toe

  5. De saus moet wat indikken en wordt iets feller oranje, eens dit gebeurd is is hij klaar om te serveren


Serveer met gekookte rijst of vers naan brood en broccoli


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page