top of page

Groente calzone

Dit heerlijke receptje is origineel van Sandra Bekkari.

Het is een makkelijk recept op als avondmaal te bereiden en de dag erna als lunch mee te nemen na het werk.



Ingrediënten

- 1 ajuin

- 2 teentjes look

- 250g gemengd gehakt

- 1 theelepel oregano

- 1 eetlepel tomatenpuree

- 1 theelepel harissa pasta

- 1 rode puntpaprika

- 2 preien

- 1 eidooier

- 6 a 8 volkoren wraps

- 6 a 8 eetlepels passata

- 100g geraspte Emmental


 

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180°c

  2. Versnipper de ajuin en look

  3. Fruit de ajuin en look in een pan met een klein beetje olijfolie

  4. Voeg het gehakt toe en bak krul

  5. Kruid met oregano, tomatenpuree en harissa pasta

  6. Snij de prei in fijne ringen en de paprika in blokjes

  7. Voeg ze ook toe aan het gehakt

  8. Stoof voor 5 minuutjes

  9. Roer de eidooier los met een beetje water

  10. Bestrijk de rand (ongeveer 0.5cm) van een wrap met de eidooier

  11. Verdeel 1 eetlepel passata over de helft van de wrap

  12. Schep nu 2 a 3 eetlepel van de gehakt op de wrap

  13. sprenkel er een beetje geraspte kaas over

  14. Plooi de wrap doormidden en druk de rand dicht mbv een vork

  15. Plaats de wrap op een ovenplaat bedekt met bakpapier

  16. Bestrijk de wrap met nog wat eidooier

  17. Herhaal dit voor alle wraps

  18. Bak de wraps gedurende 15 minuten in de oven

Op mijn Instagram vind je onder de highlight 'groente calzone' een filmpje hoe je de calzone het makkelijkst kan vullen en dicht doen ;)


Laat het smaken

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Aug 20
Rated 4 out of 5 stars.

Gemakkelijk, lekker en is snel klaar!

Aanrader 🥰

Like
bottom of page