top of page

Appel crumble

Heerlijk bij het ontbijt met yoghurt of als dessert met een bolletje vanille ijs bij.

Dit recept is goed voor 4 porties.

Ingrediënten

- 3 appels

- 1 a 2 theelepels kaneel

- snufje zout (optioneel)


- 65g havermout

- 45g cashewnoten

- 30g okkernoten

- 1 eetlepel honing

- 2 eetlepels water

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180°c (boven-onder warmte)

  2. Haal het klokhuis uit de appels en snij de appel in blokjes van ongeveer 0,5cm op 0,5cm

  3. Zet een kleine kookpot op het vuur en doe hier de appelblokjes in

  4. Voeg de kaneel en het zout toe

  5. Stoof de appelblokjes gedurende 3 a 4 minuten aan terwijl je af en toe roert

  6. De appeltjes zijn klaar eens ze beginnen te karamelliseren


  1. Ondertussen kan je alle overige ingrediënten in een keukenrobot doen

  2. Blend deze samen tot er een crumble begint te vormen


  1. Doe de appeltjes in een kleine ovenschaal

  2. Verpulver de crumble over de appels

  3. Plaats de ovenschotel in de over voor 15 a 20 minuten

Je kan deze heerlijke crumble zowel warm als koud eten. 's morgens met wat Griekse yoghurt of als dessert met een bolletje ijs erbij.


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje uittest.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page